رؤسای جمهور ایران و سوئیس اواخر زمستان سال گذشته در ملاقاتی که با یکدیگر داشتند، قرار گذاشتند در زمینه گردشگری همکاریهای دو کشور افزایش یابد. حسن روحانی در آن دیدار اعلام کرد: ما به همه دوستان و شرکای تجاری خود در اتحادیه اروپا گفتهایم که برای سرمایهگذاری مشترک آمادهایم.
هفتهی گذشته هیات گردشگری سوییس با هدف “حقیقتیابی، معرفی ظرفیتها و ارتقاء گردشگری سوییس” به ایران آمد که این سفر و برنامه با مشارکت یک شرکت ایرانی که نماینده آنها در ایران است، اجرا شد تا ضمن معرفی ظرفیتهای گردشگری این کشور و البته گسترش موقعیتهای تجاری دو کشور در این زمینه، برای انتقال دانش با بخشهای آموزشی گردشگری ایران تعامل برقرار شود.
«فدریکو سوماروگا»، رییس دفتر بازارهای نوظهور سازمان گردشگری سوییس از انگیزهشان برای سفر به ایران و کارگاه های آموزشی که در این مدت با مشارکت نماینده شان در ایران و جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی برگزار کرده و دیدارهایی که با تعدادی از آژانسهای ایرانی داشتهاند، به ایسنا گفت: سازمان گردشگری سوییس میخواهد امکانات بازار نوظهور ایران را کشف کند. در رویکرد حقیقتیابی و ارتقاء، چندین شرکت اجراکنندهی تورهای خروجی در ایران را ملاقات کردیم تا بتوانیم موقعیتهای تجاری برای آینده را نیز توسعه دهیم.
او با اعتقاد بر اینکه سوییس به عنوان مقصدی با کیفیت بالا شناخته میشود و مورد درخواست گردشگران زیادی است، اظهار کرد: ما به افزایش شمار گردشگران ایرانی از بازار سوییس تا دو برابر سطح فعلی و رسیدن به عدد 50 هزار نفر بازیدکننده در سال 2020 میلادی علاقهمندیم.
«سوماروگا» معتقد است: ماموریت در زمان خوبی انجام میشود، تحریمها نرمتر شده و رؤسای جمهور ایران و سوییس در پایان ماه فوریه روابط خوبی را برای آیندهی همکاریهای دو کشور ترسیم کردهاند.
«الن بلیزر»، مدیر اجرایی بازاریابی و توسعهی گروه آموزشی هتلداری Swiss Education Group که این هیأت سوییسی را همراهی میکرد، این گروه شش مدرسهی گردشگری و هتلداری شناخته شده در سطح جهانی را اداره میکند، در هر مدرسه دورهای کارشناسی و کارشناسی ارشد با تخصص مدیریت هتل، هتلداری، مدیریت رستوران، گردشگری، کارآفرینی، طراحی، مدیریت تشریفات، مدیریت استراحتگاهی و تجملی، مدیریت مالی و بازاریابی برگزار میشود. این گروه همچنین دارای آکادمی هنر آشپزی است که دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد در مدیریت هنر آشپزی را برگزار میکند.
طبق اظهارات «بلیزر»، همه دورههای آموزشی ترکیبی از تئوری و عملی است و دانشجویان، دورههای کارآموزی را در هتلهای زنجیرهای و به نام میگذرانند که بسته به کیفیت دانشجویان به هتلهای 4 یا 5 ستاره وارد میشوند و در زمان کارآموزی در سوییس دستمزد میگیرند.
به گفته او، این گروه از هتلهای قدیمی که بازسازی اساسی شدهاند بهعنوان مرکز آموزشی دانشجویان برای هتلداری و آشپزی استفاده میکند. دو بار در سال از 200 حرفهای که شامل مدیران عامل، مدیران منابع انسانی از شرکتهای بزرگ جهانی هستند نیز دعوت میشود تا با دانشجویان مصاحبه کرده و آنها را در شرکتها و هتلهایشان استخدام کنند.
«بلیزر» گفت: در سالهای اخیر بانکها، شرکتهای هواپیمایی، مانند سوییسایر و امارات، کشتیرانیهای تفریحی به این برنامه پیوستهاند که نشان از این دارد که مهارتهای آموزشی توسط مدارس ما صرفا به هتلها محدود نمیشود و مورد توجه سایر صنایع هم شده است.
او که برای آغاز فصل جدیدی در تعاملات آموزشی ایران و سوییس به کشورمان آمده بود، اظهار کرد: در مدارس مدیریت هتل، دانشجویانی از 111 ملیت مشغول به تحصیل هستند که باعث میشود که دورهها منحصر بفرد باشد، چرا که نه تنها تحت بهترین استانداردهای آموزشی متنوع آموزش میبینند، بلکه با امکان درک تجربه و تعامل با تنوع فرهنگی، دنیا را خواهند داشت.
مهدی قاسمیان، دبیر جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی که برنامهای مشترک با swiss education & tourism به منظور معرفی مکانها و دانشگاههای معتبر این کشور و همچنین چگونگی آموزش راهنمای حرفهای برگزار کردهاند، با بیان اینکه سوییس خواستار کار مشترک با ایران در زمینه گردشگری است، تاکید کرد: دانشگاههای معتبر سوییس میتوانند پلکانی برای ارتقاء سطح دانش و علم ایرانیان در زمینهی گردشکری شوند.
او با اشاره به تبلیغاتی که سوییس از جاذبههای کشورش دارد، اظهار کرد: آنها تمام ظرفیتشان را در فیلمهایشان نشان میدهند و سعی در پوشاندن نقصها دارند، البته اگر داشته باشند. این در حالی است که کشور ما به نسبت آنها ظرفیتهای بهتری دارد، اما به دلیل مدیریت ضعیف نتوانستیم از آن بهرهای ببریم.
قاسمیان بیان کرد: پیشنهاد من همکاری بیشتر با کشورهای صاحبنام در زمینه گردشگری و هتلداری است تا کشورمان برای آیندهای درخشان در زمینهی گردشگری آماده شود.
رضا الوند، نماینده Swiss Education Group در ایران نیز از آمادگی کامل این مجموعه برای همکاری دو جانبه و انتقال تجربیات ارزشمند این گروه با دانشگاهها و موسسات دولتی و خصوصی و همچنین کلیه مراکز مسافرتی و گردشگری در جهت رساندن کیفیت این خدمات به سطح بالای جهانی آن خبر داد.
محمدرضا نفیسی آذر، نماینده سازمان گردشگری سوییس در تهران که از حدود یک سال پیش نمایندگی رسمی گردشگری ایران را در سوییس نیز به عهده گرفته و از 12 سال پیش هم گردشگران سوییسی و اروپایی را برای بازدید از ایران جذب میکند، گفت: هدف ما ایجاد یک پل گردشگری بین دو کشور، نه تنها برای انتقال گردشگران، بلکه انتقال دانش فنی روز دنیا در کلیه زمینههای مرتبط به ایران است.
با وجود علاقهای که سوییسیها به بازار نوظهور ایران نشان دادهاند، اما سیاستهای دولت این کشور در صدور ویزا برای اتباع ایرانی هنوز با سختگیریهای گذشته همراه است و این هیأت نیز که اهدافش افزایش شمار گردشگران ایرانی در سوییس است، آنچنان که رییس دفتر بازارهای نوظهور سازمان گردشگری این کشور گفته، اشارهای مستقیم به تغییر سیاستهای دولت سوییس در بخش تسهیلات سفر و صدور ویزا نداشته است.
به نقل از : خبرگزاری میراث فرهنگی