شهر وان ترکیه از شهرهای شرقی کشور ترکیه است که در میان گردشگران ایرانی، به مقصد خارجی ارزان و پرطرفدار تبدیل شده است. روزانه تورهای مختلفی به مقصد شهر وان اجرا مشود. برای رزرو تور وان، به آژانس آراس سیر تبریز، مجری اصلی تور وان از تبریز مراجعه کنید. در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد شهر وان ترکیه، تاریخچه و دیدنی های وان ترکیه خدمت شما ارائه میشود.
تاریخچه وان ترکیه
شهر وان ترکیه در شرق ترکیه قرار دارد؛ در سواحی شرقی دریاچهای به اسم دریاچه وان. ارتفاع این شهر ۱۷۵۰ متر است و مانند واحهای در دامنه تپههایی قرار گرفته که خرابههای باستانی یک قلعه روی آن قرار دارد. این بنای سنگی مخروبه در نزدیکی دامنههای صخرهای واقع شده و دارای كتیبههای خط میخی است كه مربوط به قرن هشتم و هفتم قبل از میلاد مسیح است؛ هنگامی كه وان مركز اصلی پادشاهی اورارتو بود. پس از سقوط نینوا (۶۱۲ قبل از میلاد)، شهر وان به طور متوالی توسط مادها، هخامنشیان و پادشاهان پونتوس اشغال شده است. کتیبههای سنگی روی تپه ارگ شامل یک متن حکاکی شده به زبان پارسی باستان به دستور پادشاه هخامنشی خشایارشاه اول (اوایل قرن پنجم قبل از میلاد) است. در قرن اول پیش از میلاد، وان ترکیه بخشی از امپراتوری پایهگذاری شده توسط تیگران یکم بود. در دورهای از تاریخ، رومیان و ساسانیان نیز تسلط بر این منطقه را به دست آوردهاند. در قرن هشتم به تسلط سلسله Bagratid Armenia درآمد. بعد از پیروزی ترکهای سلجوقی بر بیزانتیوم در سال ۱۰۷۱، این منطقه تحت تسلط آنها در آمد و بعدا در سال ۱۵۴۳ زیرمجموعه امپراتوری عثمانی شد. نیروهای روسی در جریان جنگ جهانی اول بین سالهای ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷، این شهر را تصرف کردند. تپه Toprakkale، در پنج كیلومتری شمال شهر امروزی وان، محلی است كه از شهر باستانی اورارتویی كاوش شده و قدمت آن به قرن هشت قبل از میلاد برمیگردد. موزه محلی وان میزبان نمونههای بیشماری از کتیبههای اورارتویی و سفالهای پیدا شده در سایتهای باستانشناسی مجاور است.
اقتصاد وان
تجارت اصلی وان غالبا مربوط به محصولات محلی است از جمله چرم، دانهها و غلات، میوهها و سبزیجات. دریاچه وان، بزرگترین پهنه آبی در ترکیه و مرکز اصلی تمرکز تجارت گردشگری در منطقه است. پروازهایی از آنکارا و استانبول به وان وجود دارد. محلهای که وان ترکیه در آن واقع شده، از نظر تامین اقلام ضروری بسیار اهمیت دارد از جمله غلات، میوهها و سبزیهایی که در این منطقه رشد میکنند. این منطقه دارای جمعیت قابل توجهی از مردمان کرد است. بخشی از جمعیت آن ارمنی هستند.
البته این روزها، میتوان با جرات گفت که اقتصاد وان توسط صنعت گردشگری اداره میشود. همچنین یکی دیگر از جاذبه های وان، خرید از مراکز خرید وان، پاساژها و بازارهای وان است که علاقمندان زیادی را به سوی خود جذب کرده است. استان وان در مجاروت دریاچه وان قرار دارد. این منطقه در میان کوهستان صخرهای در زمینی حاصلخیز و سرسبز واقع شده است. در بندرگاه وان فرصتهای فراوانی برای تفریح و استراحت وجود دارد. برای شنا و کمپینگ میتوانید به ادرمیت بروید که در ۱۴ کیلومتری از جنوب غربی وان ترکیه واقع شده است. در ادامه مکان های دیدنی وان ارائه میشود:
دیدنی های وان ترکیه
دیدنی های وان و جاذبه های وان بسیار متعدد و گسترده است. شهر وان چندین جاذبه گردشگری طبیعی و تاریخی دارد که در تور وان امکان بازدید از آنها برایتان فراهم میشود که میتوانید از آن ها لذت ببرید. در سفر به وان فرصت بازدید از این بهترین جاهای وان را از دست ندهید. در ادامه جاهای دیدنی وان ترکیه با عکس خدمت شما ارائه میشود:
دریاچه وان
دریاچه وان بزرگترین دریاچه در ترکیه است. این دریاچه مساحتی در حدود ۳٫۷۱۳ کیلومتر مربع را میپوشاند و فرصتهای فوقالعادهای برای گشتوگذار و تفریحات بینظیر در وان فراهم کرده است. در اطراف دریاچه میتوانید ورزشهای فضای باز مثلا پیادهگردی و کوهپیمایی یا شکار را امتحان کنید به خصوص در کوه Süphan که دومین قله مرتفع ترکیه بعد از کوه آرارات است. همچنین میتوانید از تفریحات ساحلی لذت ببرید یا از سایتهای باستانی اورارتویی دیدن کنید.
جزیره های وان:
جزیرههای شهر وان که در دریاچه وان ایجاد شده اند، بسیار جالب و دیدنی هستند. بیشتر آنها میزان صومعههای و کلیساهای قدیمی هستند. مهمترین جزیره دریاچه، جزیره آکدامار است که یک کلیسای قرن دهمی به نام کلیسای صلیب مقدس در آن قرار دارد. این کلیسا اکنون به عنوان موزه بازسازی شده و دیوارهای مزینشده قدیمی و زیبایی دارد. بیرون از کلیسا، فرصتهای فراوانی برای استراحت لب ساحل و زیر درختان بادام وجود دارد. شنا و پیک نیک از تفریحاتی است که میتوانید در این جزیره تجربه کنید. جزیره Carpanak یکی دیگر از جزیرههای دیدنی این دریاچه است که ارزش بازدید کردن دارد.
موزه وان
موزه وان مجموعهای از آثار و اشیای تاریخی است که قدمت آنها مربوط به دورههای زمانی مختلف تاریخی است. از زمان ماقبل تاریخ گرفته تا زمان پادشاهی اورارتوها و زمان تسلط عثمانیها. یکی از قسمتهای مهم موزه، بخش مربوط به نسلکشی است که در آن میتوانید اطلاعات کاملی در مورد این قتل عام خونین پیدا کنید.
قلعه وان
قلعه وان یک قلعه سنگی است است که قدمت آن به سال ۷۰۰ تا ۹۰۰ پیش از میلاد برمیگردد. این قلعه برجی هم به نام برج سادور دارد که در آن کتیبههای باستانی از زمان پادشاهی اورارتو قابل مشاهده است. این کتیبهها به زبان های مختلفی نوشته شدهاند از جمله پارسی باستان. اگر از علاقهمندان به تاریخ هستید، فرصت بازدید از این قلعه تاریخی را از دست ندهید.
خانه گربهها
خانه گربه های وان یکی دیگر از دیدنی های وان محسوب میشود که افراد زیادی تمایل دارند از آن بازدید کنند. گربههای وان در سراسر دنیا مشهور هستند. این گربهها از نژاد خاصی هستند و کاملا سفیداند و چشمانی به رنگ آبی یا کهربایی دارند. در وان مجموعه بزرگی برای نگهداری از این گربهها ساخته شده است. خانه گربهها روبهروی قلعه وان قرار دارد و به راحتی قابل دسترسی است.
آبشار مرادیه
آبشار مرادیه یکی از جاذبههای گردشگری طبیعی در شهر وان ترکیه است. اگر از علاقهمندان به طبیعت هستید فرصت بازدید از این آبشار زیبا را از دست ندهید. این آبشار هم در فصل گرما و هم در فصل سرما، زیبا و دیدنی است. آبشار مرادیه ۷۰ کیلومتر از شهر وان فاصله دارد.
اگر میخواهید بیشتر در مورد جاهای دیدنی وان بدانید، میتوانید مقاله “جاهای دیدنی وان ترکیه، طبیعت و زیبایی های پایتخت پادشاهی اورارتو” آراس سیر تبریز را بخوانید. تور وان یکی از تورهای پرطرفدار برای سفر به ترکیه است. این تور که معمولا به شکل زمینی توسط آژانسهای گردشگری ارائه میشود، فرصت خوبی است تا با استفاده از آن، از جاذبههای تاریخی و طبیعی شهر وان ترکیه دیدن کنید. با تور وان میتوانید یک سفر خارجی ارزان و فراموشنشدنی را تجربه کنید. شما میتوانید تور وان را از آژانس آراس سیر تبریز، مجری اصلی تور وان از تبریز رزرو کنید. منبع: britannica، allaboutturkey
شمارههای واتساپ همکاران ما در شعب وان و تبریز:
بخش فروش:
09359377719 ناصر فائقینیا
09931110386 امیر فائقی نیا
09146176089 خانم رهبر
مدیریت: 09141096089 علی فائقینیا
آدرس شعب آراسسیر در تبریز و وان جهت رزرو حضوری:
دفتر ایران: تبریز، چهارراه منصور،مجتمع ایپک، ورودی دو، واحد 102 دفتر ترکیه: وان، شرّفیه محله سی، انقلاب سُکاک 1