nakhchivan, nakhjivan, nakhjavan

دیدنی های نخجوان، شهر نوح نبی و اصحاب کهف

نخجوان پایتخت جمهوری خودمختار نخجوان آذربایجان است که در 450 کیلومتری غرب باکو قرار دارد که یک جمهوری خودمختار خاص آذربایجان در همسایگی ایران، ترکیه و ارمنستان قرار گرفته است. نخجوان که یکی از اولین سکونتگاه‌های بشری در منطقه به حساب می‌آید،مکان‌هایی مانند مقبره مومینه خاتون متعلق به قرن دوازدهم و کاخ خان‌های نخجوان را در خود جای داده است. جای تعجب نیست که این مکان واقعاً به مقصدی فراموش نشدنی برای بازدید تبدیل شود که در آن مردم محلی با گرمی و مهمان نوازی شگفت انگیز با بازدیدکنندگان و گردشگران برخورد میکنند. دیدنی های نخجوان بسیار متعدد و جذاب است که در تور نخجوان آژانس آراس سیر تبریز میتوانید از آن ها بازدید کنید. در این مقاله جاذبه های دیدنی نخجوان خدمت شما ارائه میشود.

غار اصحاب کهف

دیدنی های نخجوان، جاذبه ها دیدنی نخجوان

مجموعه فرهنگی مذهبی زیارتگاه غار اصحاب کهف، یکی از مهم ترین دیدنی های نخجوان، غاری طبیعی است که در منطقه جلفای جمهوری خودمختار نخجوان در 12 کیلومتری شهر نخجوان، بر روی کوهی بین کوه هاچا و کوه نهجیر واقع شده است. امروزه این مجموعه، با یک مسجد و زیارتگاه‌ و مکان زیارتی مهم برای آذربایجانی‌های محلی است که برای آرزو کردن و دعا می‌آیند.

غار اصحاب کهف در نخجوان

در انتهای غار مسجدی وجود دارد. این مسجد دارای سه کتیبه مربوط به کتیبه های مسلمانان است. محرابی از آجرهای پخته شده در جلوی صخره در ضلع جنوبی مسجد وجود دارد که کتیبه بزرگی نیز در سوراخ وسط محراب یافت شده است. کتیبه ای که به خط نستعلیق بر روی پلاک مرمر زرد رنگ حک شده، منبعی تاریخی و نمونه بارز هنر است.

عملیات مرمت و ساخت و ساز در منطقه غار اصحاب کهف در سال 1998 مطابق با دستورات حیدر علی اف، رهبر ملی جمهوری آذربایجان انجام شد. مسجد ساخته شد، جاده کشیده شد و همه چیز برای شرایط خوب و مناسب زائران انجام شد.

قلعه یزدگرد

جاذبه ها گردشگری نخجوان

قلعه یزدگرد یکی دیگر از بزرگترین جاذبه ها و دیدنی های نخجوان است. قلعه اولیه به قرن نهم باز می گردد اما به طور کامل بازسازی شده است. این بنا به نام یزدگرد سوم آخرین پادشاه امپراتوری ساسانی نامگذاری شده است.

از دیوارهای قلعه، می توانید یک مسجد بزرگ را نیز مشاهده کنید، این مسجد دومین مسجد بزرگ آذربایجان است.

از این قسمت مقبره نوح را نیز میتوانید مشاهده کنید.. مردم محلی معتقدند این مکان آرامگاه حضرت نوح است.

مقبره حضرت نوح

مقبره حضرت نوح در نخجوان

آرامگاه یا مقبره حضرت نوح یک زیارتگاه مذهبی تاریخی است که در شهر نخجوان واقع شده است و جز دیدنی های نخجوان محسوب میشود. تاریخچه آن به قرن هشتم باز می گردد. افسانه‌های محلی حاکی از آن است که پس از طوفان بزرگ، کشتی نوح در نخجوان آرام گرفت، جایی که گفته می‌شود نوح در آنجا ساکن شده و بعداً درگذشت. بنابراین نخجوان به سرزمین نوح معروف است و شهر نخجوان مقبره ای است که بر روی بقایای ادعایی نوح ساخته شده است. سازه آجری شش ضلعی نسبتاً زیبای فعلی که با موزاییک‌های فانتزی و کاشی‌کاری تزئین شده است، در سال 2006 ساخته شد، اما بنا بر گزارش‌ها، نسخه بسیار قدیمی‌تر آن از قرن هشتم پس از میلاد وجود داشته است. این مقبره امروزه یکی از مهمترین بناهای تاریخی نخجوان است.

مقبره مومنه خاتون

مکان های دیدنی نخجوان

مقبره نفیس مومینه خاتون در قلب شهر نخجوان که نماد شهر نخجوان است، توسط معمار برجسته قرن دوازدهم عجمی نخجوانی ساخته شده است و به مادر بانفوذ جهان شاه، یکی از برجسته ترین فرمانروایان منطقه در قرن دوازدهم تقدیم شده است. مومنه خاتون با توصیه های سیاسی خردمندانه و متوازن خود، مسیر تاریخ آذربایجان را تغییر داده است.

مقبره مومینه خاتون متعلق به قرن دوازدهم، نمونه درخشانی از به اصطلاح “مکتب نخجوان” است – شکلی از معماری قرون وسطایی که با آجرهای قرمز، کاشی های فیروزه ای و نقوش هندسی مشخص می شود. این بنا توسط معمار مشهور دوره عجمی نخجوانی برای گرامیداشت همسر محبوب حاکم قدرتمند محلی شمس‌الدین الدنیز ساخته شده است. در یکی از 10 طرف مقبره نوشته شده است: “ما می رویم اما دنیا می ماند، ما می میریم اما بناهایی را پشت سر می گذاریم.”

محل دفن مومنه خاتون در زیر بنا است اما ورودی به آن وجود ندارد. داخل مقبره شکلی گرد دارد. تنها تزئینات داخلی آن چهار مدال گرد است که با کتیبه ها و تزئینات پوشیده شده است. این مدال ها در ضلع داخلی گنبد کروی مقبره قرار گرفته و نام حضرت محمد (ص) و ابوبکر، عمر، عثمان، علی، حسن، حسین را بر خود دارند.

بازدید از این جاذبه دیدنی نخجوان در تور نخجوان را فراموش نکنید.

مقبره قره باغلار

جاذبه های دیدنی در نخجوان

مقبره قه لاغلا یک سازه باورنکردنی دیگر درست در خارج از پایتخت است که حس آسیای مرکزی دارد. این مقبره استوانه‌ای قرن چهاردهمی 30 متر ارتفاع دارد و 2 مناره به هم متصل شده است. وقتی وارد هر دو ساختمان می شوید، یک موزه کوچک نیز وجود دارد. بر وی نمای مقبره عبارت‌های لااله‌الا‌الله و محمدرسول‌الله کاشی کاری شده است.

مقبره گلستان

جاهای دیدنی نخجوان

قدمت مقبره گلستان قرون وسطایی در نزدیکی رودخانه آراز در روستای گلستان (به معنی باغ بهشتی) منطقه جلفا به اوایل قرن سیزدهم باز می گردد. این مقبره از سنگ قرمز زیبا و به سبک برجی ساخته شده و دارای 12 ضلع مزین به موزاییک های نفیس و هرمی شکل است. این بنا شباهت هایی به مقبره نمادین مومینه خاتون در شهر نخجوان دارد که توسط معمار محلی عجمی نخجوانی ساخته شده است. مقبره گلستان را به عنوان محوری در برنامه سفر تعطیلات خود در نخجوان قرار دهید.

غارهای نمکی دوزداغ(Duzdag)

دورداغ

نخجوان علاوه بر مقبره‌ها به خاطر آب‌های معدنی و غارهای نمکی نیز شهرت دارد. نمک درمانی در بسیاری از استراحتگاه های بهداشتی در آذربایجان ارائه می شود، اما برای اصیل ترین تجربه به دوزداغی، معدن نمک که تبدیل به مرکز فیزیوتراپی شده است، بروید.

تحقیقات و یافته های باستان شناسی ثابت کرده است که نمک در نخجوان در اوایل دوره انئولیتیک استخراج می شده است. نمک از اینجا در مسیر جاده ابریشم صادر می شد و امروزه از این هدیه طبیعت نخجوان برای مصارف پزشکی نیز استفاده می شود.

در 12 کیلومتری شهر نخجوان، دوزداغی که به معنی کوه نمک است، یک معدن نمک قدیمی است که از سال 1979 به عنوان یک مرکز فیزیوتراپی پیشگام در استفاده از غار درمانی برای کاهش بیماری های تنفسی عمل کرده است. امروزه مرکز فیزیوتراپی دوزداغی بیماری هایی مانند آسم برونش، برونشیت مزمن، گرده افشانی، رینیت آلرژیک را در غارهای نمکی در عمق 110 متری درمان می کند. بیماران شب را در اتاق های راحت واقع در امتداد تونل های معدن سابق می گذرانند و نمک شفابخش را برای بهبود عملکرد ریه تنفس می کنند.

قلعه آلینجا، قلعه ی افسانه ای

نخجوان

قلعه آلینجا دژی قرون وسطایی که بر فراز قله کوهی در منطقه جلفا قرار گفته است. این مکان در واقع بازسازی اخیر قلعه سابق است که توسط سلسله های مختلف حاکم نخجوان در قرون وسطی، از جمله سلجوقیان، اتابی ها و صفویان استفاده می شد. این منطقه که سران دژ و فئودال های بزرگ در آن زندگی می کردند «تخت شاه» نامیده می شود. این قلعه به دلیل غیرقابل تسخیر بودن شهرت داشت، اگرچه در نهایت توسط فرمانروای افسانه ای ترک-مغول تامرلن در سال 1401 غارت شد، البته تنها پس از یک مبارزه 14 ساله. افسانه ها حاکی از آن است که تامرلن سپس از قلعه برای نگهداری خزانه خود استفاده کرد و داستان های محلی ادعا می کنند که گنج های او ممکن است هنوز در جایی در اطراف پنهان باشد. برای کشف این تاریخ غنی از موزه در پایین دیدن کنید، سپس از 1500 پله به سمت قله بالا بروید و مناظر خیره کننده مناظر حماسی نخجوان را تماشا کنید.

قلعه علیجا یکی از گنجینه های منحصر به فرد آذربایجان، نخجوان است. لمس تاریخ و مناظر طبیعی خیره کننده را در این ارگ دیدنی پنهان در کوه های جلفا تجربه کنید.

کاخ خان های نخجوان

جاذبه های گدشگی در نخجوان

یکی از جاذبه های اصلی شهر نخجوان، کاخ خان های نخجوان است. این بنای نفیس به سبک شرقی برای دوستداران تاریخ لذتی واقعی است. برای تقریباً 200 سال تا اوایل قرن بیستم، این محل اقامتگاه حاکمان خانات نخجوان بود، یکی از بسیاری از دولت های مستقلی که پس از مرگ نادرشاه در سال 1747 در قفقاز به وجود آمد این بنا قبلاً موزه فرش بود و کاخ به زیبایی مبله شده بود.

غذاهای نخجوانی

غذاهای نخجوان

بهترین غذاهای محلی را در نخجوان کاوش کنید؛ منطقه ای با طعم های متمایز و غذاهای مسحورکننده. غذاهای نخجوان مملو از گیاهان تازه، میوه ها، سبزیجات و گوشت بره است. یک خورش بره محلی به نام قوورما شورباسی که با لوبیا، سیب زمینی و یک تخم مرغ آب پز سرو می شود، هنوز طبق سنت باستانی پخته و نگهداری می شود: زیر زمین در دیگ های سفالی. یکی دیگر از غذاهای محبوب بره، نام تخیلی دادلی قلا (“قلعه خوشمزه”) است: دنده هایی که در تنور پخته می شوند و با گندم سیاه، سیب زمینی کبابی و گوجه فرنگی سرو می شوند.

نخجوان علاوه بر جاذبه هایی که در بالا اشاره شد، موزه های متعددی هم دارد که میتوانید در مقاله “نخجوان و موزه های دیدنی آن” مشاهده کنید.

برای بازدید از دیدنی های نخجوان و رزرو تور زمینی نخجوان ، می‌توانید به آژانس آراس سیر تبریز مراجعه کنید. برای رزرو با شماره‌های واتساپ همکاران ما  در تماس باشید یا اینکه به‌صورت حضوری به شعب ما مراجعه کنید.

شماره‌های واتساپ همکاران ما در شعب وان و تبریز:

بخش فروش:

09335885450 خانم بینش

09359377719  ناصر فائقی‌نیا

09931110386 امیر فائقی نیا

09146176089 خانم رهبر

مدیریت:

09141096089  علی فائقی‌نیا

آدرس شعب آراس‌سیر در تبریز و وان جهت رزرو حضوری:

دفتر ایران: تبریز، چهارراه منصور،مجتمع ایپک، ورودی دو، واحد 103

دفتر ترکیه: وان، شرّفیه محله سی،  انقلاب سُکاک 1

دیدگاه‌ خود را بنویسید

گفت و گورا شروع کنید...
سلام! سوالی داشتید؟
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ میدهیم
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
اشتراک گذاری
اسکرول به بالا